marți, 8 mai 2018

DESPRE LUCRURILE SIMPLE (44) - NEDARUL

Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta. Ia să mai completez c-o liniuță planul lui 2018.

- exerciții de echilibru: a se identifica cel puțin o fericire în șapte zile curgătoare!

NEDARUL E UN DAR CARE NU-I 

De-ar trebui să numesc o singură trăsătură pe care o ador la B. , aceea ar fi ușurința de a interacționa cu străinii. Chiar îl invidiez pentru astă calitate. Eu o am pe jumătate, îmi este lesne să fac primii pași cu oamenii pe care nu-i voi mai întâlni, dar mi-i aproape imposibil cu ăia de vor rămâne și nu-s de-ai mei. În atare condiții, întâlnirile pascale cu oamenii mei dragi ne-au fost desăvârșite. O voi arhiva pe cea care m-o năucit prin frumusețe.
Prietenii mei cei mai buni de la mama, Ex2, au un băiețel, M. Chiar de pentru ai săi este  adesea un copil cu grave probleme disciplinare, eu îi iubesc personalitatea sinceră și-l găsesc minunat.
Am ajuns la ei în seara cu Învierea, după o noapte și o zi de mers cu trenul. Am presupus că le voi împărți repede darurile și apoi vom dormi și noi în pat de om, nu de C.F.R. Pentru M. n-am știut un cadou potrivit. B., ca întotdeauna, oriunde și oricând, parcă fu de-al casei de mii de ani, și nu la prima cunoaștere.  Fu atât de magică seara că mai să piardă oamenii ăia, preacuvioși, slujba cu lumina din cauza noastră. Nu ne-am dat duși decât atunci când mai fu doar un sfert de ceas pân la miezul nopții. 

M. ascultă foarte multă muzică și nu prea multă pentru un copil, ci chiar pentru un adult pasionat. Are un joc preferat cu tatăl său, pe care nu-l întâlnește decât la sfârșituri de săptămână. Trebuie să ghicească pe cât de repede posibil titlurile pieselor după primele acorduri. Tatăl ascultă rock, deci fiul iubește rockul. B. respiră rock, dar eu am omis detaliul acesta când i-am vorbit despre prietenii mei. Cum de o știut el să lanseze către M. exact provocarea la care-l antrenează tatăl patern fu pentru mine uluitor. 

- Staiiiii, nu-mi zi, mai las-o să meargă! Știuuuu, e  Stairway to Heaven Led Zeppelin!! 
- Oi, n-o știu, da-i faină, cine-i?!
- Da, e ușor, Pink Floyd Another Brick in the Wall!

În ochii băiețelului entuziast licăreau mii de bucurii. În accentul lui fain englezesc am recunoscut prestațiile excelente ale tatălui său la ore, pe când eram colegi de școală. Parcă și mamei i se dezvăluia pentru prima dată un rost al pasiunii infantile.

- Tati, îmi pare rău, dar B. te-a luat, e mai bun ca tine!
- Nu, M! Tati doar nu mai are vreme de antrenamente muzicale ca-n tinerețe. B. muncește cu boxele duduind, merge mult cu bicicleta, timp în care tot muzică ascultă, e doar rezultatul acestui exercițiu continuu. Ofer eu explicații pe care nu mi le-o cerut nimeni.
- Ai auzit, mami? Lucră cu muzica tare, numai eu nu am voie să-mi fac lecțiile pe muzică, deee ceeeee?!!! 
  

________________
Alte fericiri din borcănaș:
38. Dragă Moș Crăciun (ultimul bilețel din 2017 cu trimiteri spre întreaga colecție a primilor doi ani)
39. Muntele
40. G. 
41. ShoeBox
42. 447,01

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu