vineri, 2 martie 2018

DESPRE LUCRURILE SIMPLE (42) - 447,01



Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta. Ia să mai completez c-o liniuță planul lui 2018.
- exerciții de echilibru: a se identifica cel puțin o fericire în șapte zile curgătoare!

- B., te rog, să nu mai ieșim din casă azi! Iară o să cheltuim vro patru sute de lei pe undeva ș-o să mă doară inima de câte ori o să-mi amintesc! 

Am zis cu năduf căci niciunul dintre bonuri nu arată mai puțin de două sute  de luni bune. Ba ultimul dintre ele,  c-o săptămână-n urmă, la Selgros, o bătut toate recordurile, o mie de lei fu în pereche cu Decathlon. 

- Nu mergem decât la stomatolog.
- Bine, eu intru la Cărturești, cât te rezolvă doamna, cinci minute.

După vrun ceas de așteptare, deci de învârtit printre cărți, îi trimit alertă:
- Cât te mai ține?! Vino să mă salvezi! Deja am în brațe cărți de un milion jumate și abia ce-am comandat de dimineață d-un alt milion jumate pe Libris. 

Îmi răspunde că mai durează. Mă opresc în Ceainărie, citesc cu nesaț o carte jinduită, Lizoanca, beau ăl mai strașnic ceai cu ghimbir din viața asta și-l aștept. Vine, îmi face semn să nu mă grăbesc că vrea și el să rătăcească printre cărți. Ne regăsim la casă peste alte câteva minute.  447,01 lei fu paguba.

- Gata, de acum nu mai intrăm în nicio librărie! Patru milioane jumate și mai sunt de plătit și alea două care n-au fost pe stoc și le-ai comandat. Nu dormeam noi gratis în patul nostru pân la ora asta de m-ascultai?!

La închiderea ediției:
- Au sunat de la Cărturești că nu au găsit cele două volume ale seriei! Vrei să știi ce am făcut?!
- Stai, măi omule, să mă așez! Omoară-mă! Ai comandat de și mai mulți bani?!
- Doar de șase sute, pe Amazon.  Am nimerit cărțile alea de mi le doresc de zece ani și mai mult! Relaxează-te, în două mii de euro m-aș încadra cu toate colecțiile!
- Minunat! Încă o bicicletă s-a dus către alte destinații. În martie, pân o cumpăr, nu mai deschidem calculatoarele, nu mai ieșim din casă decât pentru pâine. 

  • Adevărul-adevărat este că sunt tare fericită că am acces, în biblioteca Omului,  și la alte cărți decât la cele de mi le achit singură. 
_________________
Alte fericiri din borcănaș:
38. Dragă Moș Crăciun (ultimul bilețel din 2017 cu trimiteri spre întreaga colecție a primilor doi ani)
39. Muntele
40. G. 
41. ShoeBox

4 comentarii:

  1. din toate cele de mai sus mi-am facut cadou de anul nou Bunica mi-a zis... o poezie de carte, n-am lasat-o din mana pana la final. Te imbratisez, Gabi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ove îl aveam de multă vreme pe lista dorințelor, iară când am citit pe blogul Laurei Frunză că Bunica este cartea ei de suflet, mi le-am cumpărat automat pe amândouă. Îți mai trimit de pe la mine după ce le sfârșesc. Te îmbrățișez, G.

      Ștergere
  2. Ce fain!!!!! Sa le cititi cu placere pe toate!!! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Februarie - martie au ajuns la sume achitate pentru cărți cât în ultimii ani la un loc. Volumele citite însă scad dramatic.

    RăspundețiȘtergere