luni, 3 iulie 2017

PARADA CUTIA MISTERELOR - EPISODUL 39, ULTIMUL


Pe Zambetania proiectul lansat în martie 2014, Cutia misterelor,  a ajuns la final. Am participat cu mare bucurie la toate cele 39 de ediții. Pentru a evita pe viitor Paradele leșinate, făr de propuneri or doar cu una, două, astăzi,  închid Provocarea misterioasă. Poate o să duc pe cont propriu misiunea în lunile care urmează, eu îmi dau lista secretă, eu o execut. Încă o dată vreau să le mulțumesc fetelor care prin rețetele lor au împlinit atât de frumos intențiile dintâi ale Ceraselei.  

Am propus pentru episodul de iunie, ACI, următoarele ingrediente:
  1. Ouă
  2. Ciocolată (albă, neagră, verde-n dungi etc.)
  3. Lapte (dulce, acru, de migdale or capră etc.)
  4. Smântână ( dulce, fermentată, pentru frișcă or ba)
  5. Nuci și semințe (toate soiurile)
  6. Brânză (s-a înțeles deja ideea, orice tip de brânză)
  7. Cacao
  8. Cafea
  9. Pișcoturi, biscuiți
  10. Aluat foietaj
  11. Cireșe/ Vișine/ Căpșuni/ Caise - unul dintre fructe sau mai multe va fi folosit obligatoriu în preparatul final. Pentru prima dată în Cutie se găsesc mai multe ingrediente vedetă, doar, doar va atrage mai mult interes. 

ULTIMA PARADĂ MISTERIOASĂ

  • Singura care a răspuns provocării în luna ce abia trecu fu Anca. Tare mulțumesc, Ancuța! Prăjitura cu vișine, ACI rețeta,  a fost coaptă în Crock Pot și tare-mi doresc și eu unul, nu pentru dulcegării, nu doar pentru asta firește. L-am trecut pe o listă, dar prea repede nu-i va veni rându la-mplinire dorinței ăsteia.
  • Cu ultimele vișine din curtea lui Bogri, am încropit o prăjitură în straturi, ASTA,  care deși pentru mine a fost delicioasă, a uimit consumatorii mai mult prin suporturile în care a fost asamblată.


Întotdeauna ultimul stinge lumina mi-a sunat a deznădejde și tristețe. Astăzi, doar închid ușa din camera lu' Cutia misterelor. Poate, cândva, cineva o va redeschide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu