miercuri, 10 februarie 2016

Tort de iarnă cu Hello Kitty - filă de jurnal tortur(l)os




Prin august trecut, fetița îmi mărturisea că și-ar dori un tort cu Elsa.
Prin noiembrie, după ce oarecum reușisem personajele Disney, visam că voi împlini vise elsoase.
În ianuarie, pe la jumate, tot privind tutoriale, mi-am dat seama că nu-s în stare decât de Else pocite și nu asta era dorința dintâi. Apoi, am avut o revelație, pot folosi o Elsă adevărată, pe cât de adevărată poate fi o păpușă, iară tortul să fie rochița Prințesei Ghețurilor. În seara cu pricina, nu găsii la Auchan niciuna încadrabilă în bugetul de-l aveam disponibil și-ncep a mă văicări de eșec părintelui decident. În același timp, de partea cealaltă a ecranului, domnișoara taman se văita că nu mai are vârsta potrivită pentru prințese. Aoleu, o revelație am avut și taman aia primea lovitură cruntă după lovitură cruntă!
Când domnul tată m-o-ntrebat ce recomand, sigur că am zis de mâța cea roz. Cât s-o purtat negocierile, io am ținut cele două degete cruce ș-am zis vro câteva rugăciuni întru succesu roz. Ha, au funcționat, aveam ACCEPTUL!


Sunt multe torturi cu Hello Kitty pe zambetania, cel mai nereușit este cel de iarnă, taman pe ĂLA am vrut să-l desăvârșesc!
Ziua 0 - am testat pe brioșe ciocolatele cele scumpe. Am ratat ambele creme și alba și neagra.
Zilele 1 și 2  - n-am avut chef de bibilit fondant. Io de n-am tot dragul la mine nu mă apuc de d' astea.
Ziua 3 - a treia zi o sosit tot făr de chef. Am început făr de el fulgii, darurile și cifrele. Am fost extrem de încântată de ideea ce mi s-o năzărit să fac din brad zecele, dar curaj să mă îndeletnicesc cu mâța în lipsa chefului tot n-am avut.
Ziua 4 - l-am așteptat pe moftu de tot zic, n-o apărut!
Ziua 5 - când tatăl era convins că tortul va fi făr de pisică, am primt cu bogdaproste o cană de vin fiert. După, am meșterit taman ce se vede. Cum nu am răbdare să se usuce părțile separat, imediat ce am adăugat mustățile/sârmele, o picat bucata de fondant/cap în care le-am introdus.



Ziua 6 - am operat fața accidentată. Operația n-o fost 100% reușită, "peticul" o avut o altă nuanță de alb, dar sunt convinsă că nimeni n-o observat nevindecarea totală!
Pentru prima dată am lucrat cu fondant Lumea Basmelor, este cel mai bun dintre toate de pân la el (anterior comandam Fodekor sau Odense).
Ziua 7 - m-am hodinit ca DD, doar că lângă Om Nou și Tuborg.
Și, ca să nu mă prindă majoratu Prințesei, trec direct la facere/asamblare.
1. Singura cerință fu să folosesc ciocolată scumpă și tortu să nu sară de 2 kilograme. Chipurile am găsit la Auchan Lindt cu lapte și belgiană neagră 72% cacao, albă nimic din categoria asta, am cumpărat Milka, pe stoc aveam Bellarom de la Lidl.
Blaturi Tuxedo
Tura 1: 300 de grame de Milka albă și 250 mililitri de frișcă au ajuns la tomberon. Eram prea ocupată să nivelez blaturi și să tapetez cu folie cratița pentru a mai avea ochi liberi și pe crema albă ce se făcea răcitură în ăst timp. Începutul era grozav! Noroc că mai aveam rezervă 300 de Bellarom albă.
2. Pe elvețiană  - ciocolata cu lapte - am reușit s-o încing pân la punctul de aproape brânză. Am chemat în ajutor toți sfinții de-i știu și au salvat-o.
3. Ciocolata neagră credeam că-i perfectă, la momentul facerii n-am avut tensiunea crescută din cauza ei.
4. Mă trezesc în zorii lu' 4 să îmbrac tortul. Pentru lateral aveam de cu seară ciocolată albă cu frișcă. Când i-am adăugat albastru s-o făcut desigur verde, adică exact cum nu-mi doream!






5. După două ceasuri, deci la ora 6, dau să fac pdz pentru partea pe care vor ședea figurinele. Aveam gelatină ?! Sigur că nu, rezervele erau la tomberon cu Milka și încă o tură de 5 grame gelatină/50 ml apă, căci așa se publică unele rețete în care io cred orbește, chiar de realitatea îmi arată de fiecare dată că-s greșite.
6. Ale, căci el e tată de fetiță, primește în ziua livrării următorul mesaj spre liniștire:
Alioșa! He, he, he când îți zic așa urmează GRAVE!!! 1. M-am trezit de la 4 ca la 6 când terminasem lateralul să descopăr că risipisem ieri seară și cele 2 pachete de gelatină rezervă, adică n-am avut cu ce face pdz pentru partea pe care va ședea mâța, asta-nseamnă că voi termina mult după prânz. Și punctul numărul doi,  la fel de grav, mi-ai cerut un tort de 1.5 maxim 2 kilograme și io l-am făcut fix așa, bate 3! Am căutat o soluție de dimineață să-ți dau  jumate, dar cum n-am găsit-o, rămâne ca tu sa plimbi tot tortul la munte și jumate să-mi aduci înapoi.  Și hai să mai adaug din altruism, deci gratis, să ai o zi minunată, dragul meu !




Cu siguranță că n-am fost foarte inspirată să-mi pun în valoare decorațiunile, dar dupa ce le-am așezat în 5 feluri și-n toate apăreau sub formă de grămadă, o trebuit să renunț.
7. După ce am reușit să-l livrez la ora stabilită, m-am aruncat fericită pe mostra de tort rămasă acasă. Stratul 3 de ciocolată, cel cu ciocolata neagră, era nemâncabil. Pentru că sunt o isteață, am respectat rețeta făr să gândesc, 72% cacao, gelatină, alo, cofetăreasa ?!
8. Nu cred c-am dat-o-n bară mai prostește de atât vrodată. Urâte au fost multe, dar GUSTUL le-a salvat întotdeauna! Exact așa fu și de astă dată! Combinația de 3 ciocolate e absolut divină, nu c-ar trebui să vă mai spui io asta!

9. V-am zis că în câteva zile tre să ajung în Belgia pentru un tort de botez ?! Bine că nu m-am lăudat cu asta, se amuză suficient DD pe temă!
11. După ce am scăzut ingredientele, cu banii rămași am cumpărat un dar pentru mama. 
Îmi place atât de mult cadoul pentru mama și se potrivește atât de bine cu locul meu preferat din casă! Încă negociez cu mine  să-i respect destinația dintâi. Vi-l arăt într-unul dintre episoadele seriei Ce-am mai meșterit.



10. La mulți ani, copil frumos!


- Ale, cum fu ?
- Excelent, cel mai mult mi-au plăcut blatul și ciocolata alba!
- Ha! Ciocolata albă a fost IEFTINĂ! Mie mi-a plăcut tare mult aia cu lapte, dar cu cea amară n-ați avut probleme?!
- Nicio problemă, doar se putea mânca puțin, cu gramu!
Q.e.d.


2 comentarii:

  1. Tortul meu cu trei ciocolate, adica trei staruri de ciocolata inca nu a aprut pe blog, macar ca a fost facut in septembrie :D Cred ca il voi publica in septembrie 2016, macar sa stiu o treaba. Gelatina mi s-a parut si mie ca mai mult strica decat sa ajute, dar cine sunt eu sa ma pun contra celor mai cofetarese ca mine?
    Cand vii din Belgia sa faci bine sa-ti treci in agenda o vizita la mine! As prefera de ziua mea, ca sa te muncesc la maxim :D Nu accept motive de refuz, ba chiar plusez cu plata biletului dus-intors :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să viu, om vedea când, 2016 să fie! Io n-am o problemă cu rețetele LOR, ci cu mine, că n-am habar să caut pe zambetania unde le-am mai ratat și mă duc iară la sursă și iară mi-o iau! Aștept tortul tău pentru cumnata necumnată :))))

      Ștergere