luni, 1 februarie 2016

Negresă cu nuci




Bunica iubește dulcegăriile negre!
Căutam cu Google un ceva care să se coacă în tavă și ale cărui ingrediente să le am prin casă.
Am găsit la Simona Callas o negresă cu cremă de vanilie - AICI sursa.
Inițial,  am pregătit doar negresa făr de cremă, bunicii nu-i plac cremele. Apoi, am repetat-o pentru mama cu vanilata - în curând pe zambetania și această variantă. Nu e negresa de-o știu io, aia umedă, de aceea mi-o plăcut mult! N-aș paria că mi-o ieșit ce trebe, dar fu gustoasă!
Am calculat cum m-o dus capu cantitățile pentru tava mea de 24x24 centimetri. Pe viitor, voi coace într-o formă mai mare. Mi-ar fi plăcut să nu fie atât de înaltă.
Ingredientele:
- 190 grame făină
- 50 grame cacao
- 2 grame praf de copt
- 155 grame unt moale - 60% grăsime am avut
- 3 ouă -  la sursă erau 1 ou și 3 albușuri, văz c-am aproximat strâmb 3 ouă, dar nu i-o dăunat
- 155 mililitri lapte
- 250 grame zahăr
- coajă de portocală
- i-am adăugat și extract de vanilie
- un praf de sare
- 50 grame miez de nucă - le-am pus pe nuci pentru poftele mele. Pe  viitor, când negresa nu va mai fi și pentru bunica,   voi adăuga nucile în interiorul negresei (din porția ei le-am scos, nu le poate mesteca).

Facerea:



Am cernut pulberile împreună (cacao, făină, praf de copt).
Am mixat spumă albușurile cu sarea.
Am mixat untul cu zahărul, apoi am adăugat pe rând gălbenușurile, iară la final laptele, esența, coaja de portocale. În această compoziție am încorporat făina cernută cu cacao și praf de copt.
Din spuma de albușuri am adăugat în aluatul cu cacao cât să devină curgător, moment în care l-am adăugat peste spuma de albușuri și le-am omogenizat pe cele două cu o spatulă.
Am turnat compoziția în tava acoperită cu hârtie de copt.



Am așezat miezul de nucă pe suprafața negresei și am copt la foc mic 30 de minute. Simona spune că scobitoarea tre să fie umedă când scoatem negresa. Mie-mi fu teamă c-o las crudă, așa c-am copt-o pân la testul scobitorii curate.
 




Revin cu episod de Virtual hug.

2 comentarii:

  1. Am folosit acest blat pt un ,,pantof,, si a fost bine pt ca e tare teapan si se decupeaza usor in comparatie cu clasicul pandispan.S eu pun nuci in interior.Cred ca a fost buna la gust!Torina

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am folosit la un vapor de Sfântu Ștefan blaturi cumpărate, am fost extrem de încântată. De găsesc pozele fac o postare separată.

    RăspundețiȘtergere