joi, 4 februarie 2016

Brioșe cu portocale și trandafiri la Virtual hug





Am rămas de la Cutia misterelor cu drag pentru combinația portocale - trandafiri.
Întâi m-am gândit s-o adaptez pe checul cu mac și lămâie, apoi m-am sucit spre guguluful cu struguri din lipsă de frișcă pentru chec.
Le-am pregătit dintâi pentru bunica, apoi pentru Ale (de-am testat niște ciocolată belgiană).
Am pornit exact cu doza de la guguluf, doar am înlocuit strugurii cu portocale. AICI rețeta despre care tot pomenesc.



Pentru 18 brioșe mari or 34 mici, am avut:
- 4 ouă
- 250 grame făină
- 8 grame praf decopt
- un praf de sare
- coajă rasă de la o portocală
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 150 grame unt prima dată fu 82% grăsime, apoi 65%
- 300 grame zahăr
- 250 grame pulpă de portocale
- extract de vanilie



Întâi am pregătit fructele. La prima-ncercare am curățat portocala de coajă și pieliță ș-am dat-o-n două clocote într-un sirop obținut din 250 mililitri apă cu 250 grame zahăr.



A doua oară, ca să nu mai folosesc jumătate de kil de zahăr la o rețetă, am folosit pulpa de portocală proaspătă. A fost ușor amăruie, dar nu deranjantă varianta.



Am mixat untul moale cu zahărul, am adăugat pe rând cele 4 ouă, apoi alternativ pulberile cernute împreună și iaurtul. La final cu o spatulă am înglobat portocala ș-am aromatizat cu vanilia.



Am umplut chesele de brioșe și în cuptorul anterior încins am copt brioșele mari 35 minute și pe cele mici 20 de minute. Deși guguluful crește foarte tare, brioșele ambele dăți au rămas doar ușor crescute. Oricum, pufoase sunt și făr să-și dubleze volumul.



Crema de brânză cu apă de trandafiri
- 200 grame cremă de brânză
- 100 grame unt gras moale
- 80 grame zahăr pudră
- 1 linguriță apă de trandafiri

Am mixat untul cu zahărul, am adăugat treptat brânza și la final apa de trandafiri. Am colorat-o cu galben și roșu, în mintea mea erau trandafiri în degrade. Am lăsat crema jumătate de oră la frigider, apoi cu poșul am decorat brioșele.



Brioșele sunt ușor umede, crema este dulce și aromată, eu le ador!



Un episod de Virtual hug special se petrece astăzi pe zambetania datorită lui 4 februarie.
Este ziua de naștere a Anei. Nu știu câți ani se adună în buletinul ei, nici nu-mi pasă! Am credința că-i unul dintre cei mai frumoși oameni pe care mi i-o dăruit zambetania și mi-i cu asupra de măsură cunoașterea asta!

Ana, anul acesta nu ne-am intersectat în scrisori și nici în telefoane, dar te am în toate gândurile ca și când am petrece ca-n trecut timpi mulți împreună.

Îți doresc SĂNĂTATE!
Liniștea, zâmbetele, dragurile ți le asiguri singură făr de tăgadă și făr să le comand io pentru tine.



La mulți ani, Ană dragă!


Provocarea Virtual hug are regulamentul ACI la mama ei, iar luna aceasta este găzduită de Alexandrina. Doamnelor, mulțumesc!

6 comentarii:

  1. Mulțumesc pentru tot-uite cum ajung eu ,,vedetă " pe blogul tău.
    Uneori, de vină sunt timpurile alteori timpul are alte măsuri.
    Mulțumesc pentru prietenia ta.Ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vedetă ești de la tortul Anei, acuș n-am mai avut toate vorbele la mine. Mi-i zâmbet gândul că încă-mi ești cititor și-ți sunt fericită tare!

      Ștergere
  2. Tu esti mai fidela ca mine provocarii. Eu m-am sismtit tare aiurea sa vad ca nu am avut succes cu ea printre bloggeri, asa ca am disparut din peisaj (adica facebook) de aproape o luna.
    Multumesc frumos pentru fidelitate si pentru participare!
    La multi ani Ana!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut c-ai dispărut, dar n-am presupus nicio secundă că fu cu premeditare:)Eu te susțin în toate deciziile legate de VH.

      Ștergere
    2. Nu a fost cu premeditare, doar ca am simtit ca nu mai am ce cauta pe facebook. Nu am sters contul si nu jur ca nu mai intru vreodata, doar ca acum nu am nevoie de regasire, iar facebookul nu ma ajuta :) Imi pare rau dupa fetele cu care discutam foarte des, de provocarile pe care mi le-am asumat, dar cam atat. A fost momentul sa vad de mine si sunt recunoscatoare ca am avut puterea sa renunt la ceva atat de mancator de energie. Anul asta este anul regasirii :D

      Ștergere
    3. Înțeleaptă decizie! N-am o problemă cu Facebook, nu m-o prins DELOC! Ia să-mi iau și io deviză GĂSIREA, că regăsirea e prea complicată :))))

      Ștergere