vineri, 29 martie 2013

Tort Hello Kitty

Tare fericită am fost când am primit comanda de azi pe azi pentru un tort decorat!  Era suprapusă cu cea pentru tortul de post, dar la ce simplu îl rezolvasem în capu’ meu, ca şi când n-ar fi fost!

Am propus-o instant pe  Hello Kitty numai din teama de a nu auzi la capătul firului "ceva simplu, Alba ca Zăpada, piticii, o prinţesă, ceva uşor ce poţi face până mâine!"

 Am căutat repede un tort pe care să-l pot copia identic, nu degeaba ne-o fi zis doamna Viorica Dinu la curs că-i important în etapa asta reprodusu’.  Din sute de torturi cu Hello Kitty l-am ales pe unul dintre cele mai curate şi mai limpezi, potrivit în mintea mea cu cei 2 ani ai Marei.
 L-am mai încărcat io pe ici, pe colo, dar m-am ţinut după el cât am putut.



Cu tristeţe am descoperit că nu-s în stare să obţin culori pale, că n-am roz, că fluturii chiar nu se usucă de azi pe azi, că deşi m-am bucurat de sfaturile Ritei nu-s în stare să le aplic cu succes, că pasta tot se rupe, că nu nimeresc cantităţi, că că că…



Cu fericire am descoperit că-n poze nu se vede nimic din toate astea!
Tortul a avut 2,5 kg, l-am asamblat în rotunda de 21 cm, dar pentru că am aplicat blat lateral crescut, am ajuns la 27 cm cu diametrul.

A avut:
- blat subţire de pandişpan în teorie, în practică mi-au crescut toate blaturile de nici nu vreau să-mi imaginez de ce erau ouăle la ofertă
- crema de unt cu cacao şi stafide
- blat din albuşuri
- crema de unt cu vanilie şi migdale pralinate
- blat cu cacao





La mulţi ani sănătoşi, Mara!

2 comentarii:

  1. Daca imi permiti sa fac un comentariu ,observativ vorbind,decorul este f bine realizat atit cromatic cit si tematic ,stii insa ce-i lipseste cred eu dupa parerea mea ?niste betisoare de frigarui cu flori ,soare etc, ceva gen viorica dinu daca intelegi,in rest totul e f f bine.Torina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inclin sa cred ca ai dreptate:) Doar l-am copiat identic. Oricum fu de pe o zi pe alta, nu aveam vreme de uscat frigarui:)Doamne, Torina, da' tu la ora aia ai vreme de observatii d'astea?! Io dorm la unu de 3 ceasuri:))

      Ștergere