miercuri, 12 octombrie 2011

Bomboane salam de biscuiţi

Pentru că memoria aparatului foto nu mai primeşte poze, tot căutând să şterg dintre cele vechi, am găsit printre reţete pregătite şi nepublicate fie de la Paşte, fie de la Crăciun, bomboanele din salam de biscuiţi dăruite la sfârşitul lui iulie. Iniţial, le-am considerat de categoria dezastre în bucătărie, în noile condiţii care presupun să nu prea mai trec prin bucătărie, le-am repoziţionat la categoria perfecte pentru blog:)

Deja se ştie cât de mult îmi place să pregătesc bomboane pentru a le dărui, acestea nu au nimic special pentru cei care nu iubesc salamul de biscuiţi, dar cum domnul google dezvăluie alte preferinţe ale vizitatorilor mei, poftă bună!



Am pornit de la:
*50 gr jeleuri
* 3 linguri unt moale
* 50 gr lapte praf
* 5 linguri alune măcinate
* 1 lingură nes
* esenţă de rom
* 6 linguri biscuiţi cu cacao mărunţiţi
* nucă de cocos pentru decorare

Pentru stratul salam de biscuiţi am omogenizat alunele, două linguri unt, nesul, esenţa de rom cu biscuiţii măcinaţi şi apă câtă a fost nevoie pentru legarea acestora. 
Pentru stratul din interior am amestecat o lingură de unt cu laptele praf şi jeleurile topite la bain-marie.
1. Pe foaie de celofan am presărat nucă de cocos
2. Pe ea am întins strat îngust din compoziţia cu biscuiţi

3. Apoi am cernut strat de nesquick, ceea ce nu a fost în regulă, de aceea nici nu l-am adăugat la ingrediente, eu am presupus că va adera foarte bine cu crema de jeleuri, n-o făcut-o, multe dintre bomboane fiind formate din cele două bucăţi distincte:) De tot vroiam nesquick puteam folosi în locul cocosului, amu îs şi deşteaptă!
4. Peste salamul de biscuiţi doar cremoasa cu jeleuri

5. Rulat foarte strâns totul

6. Lăsate la rece peste noapte şi tăiate a doua zi. Nu-mi mai amintesc câte au fost,  dar au fost mult peste media mea de obţinut 10 buc la o reţetă:)  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu